Головна » Дозвілля

Калинівка:

Дозвілля

Обери захід щоб отримати детальну інформацію
 
Безпечний Інтернет (детальніше) 
 
                                               
 
Учительський день (детальніше)
 
 
                                               
 
      
 
День Туризму  (детальніше)
 
                                                   
 
 
 
 
                                                      
 
                                                
Шкільна демократія (детальніше)
Олімпійський урок (детальніше)
                                                
 
Учительський день 
8 лютого Калинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназія немов за помахом чарівної палички, перетворилася на місце, де дітей вчать не вчителі, а учні. За великі вчительські столи сіли учні 10-11 класів. З самого ранку учительську заповнювали щасливі новоспечені вчителі: історики, філологи, біологи, фізики, хіміки, математики, інформатики – всі усміхнені і вже не можуть дочекатись, коли зайдуть в клас і розпочнуть урок. Цього дня учнівським директором школи-гімназії була педагог-організатор Гунько Л.В., а заступниками з навчально-виховної роботи стали Басістий Роман (прем’єр – міністр Ради учнівського самоврядування) та Александрова Віолетта (віце-прем’єр міністр), заступником з виховної роботи - Яремчук Анастасія (міністр культури).
Програма дня була насиченою та цікавою. Побувавши в ролі вчителя, учні 10-11 класів багато переосмислили і зробили висновки. Можливо, хтось тільки загорівся бажанням стати вчителем, а хтось подивився на омріяну професію з усіх сторін. Виконуючи свої обов’язки, учні відчули наскільки відповідальна та нелегка вчительська праця. Можна сказати «вівці побували в шкурі вовків».
 
Цей день приніс багато позитивних вражень та емоцій для учнів та учителів, адже кожен зміг проявити себе в улюбленій справі. Підсумки Дня самоврядування було підведено на спільному засіданні учнівського самоврядування, де всі могли поділитися враженнями від прожитого дня. А директор школи-гімназії Ілуєва Олена Станіславівна подякувала усім учням за колосально проведену роботу у підготовці до цього дня.
 
 
 
 
Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет — це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього. У 2004 р. за ініціативою європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe (Європейська мережа безпечного Інтернету) було запропоновано провести День безпечного Інтернету, який відзначається у вівторок другого тижня лютого. День безпечного Інтернету має на меті досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді. Учні та учителі Калинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії не залишилась осторонь проблеми безпеки Інтернету.
Було проведено низку заходів, а саме: Шевчук Ганна та Плахотнюк Єлизаветта (учні 9-В класу) провели бесіду з учнями 5-6 класів на тему «Я за безпечний Інтернет»;
 
проведено конкурс малюнків «Безпека в Інтернеті – основна складова безпека у житті сучасної людини»; 
 
педагог-організатор Гунько Л.В. провела виховну лекцію-бесіду з практичними вправами для учнів 9 класів на тему «Інтимне селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?» де розповіла про ризики в Інтернеті пов’язані з надсиланням власних фото/відео матеріалів, про превентивну роботу з агресії в Інтернеті, про «онлайн - грумінг» та «секстинг»;
 
старшим інспектором ювенальної провенції СП Калинівського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області капітаном поліції Паламарчук Л.В. було проведено виховну годину на тему «Інтернет друзі», розмова велася про те, що дітям не варто розповсюджувати свою особисту інформацію на просторах Інтернет мережі.
                                               
 
 
11 листопада Польща відзначала День незалежності. Цьогоріч виповнюється 100 років з моменту відновлення незалежності Республіки. З нагоди свята в різних містах країни заплановано різноманітні заходи, ходи і марші.
 
  
 
 

 День незалежності Польщі був заснований в 1937 році і приурочений до дати закінчення Першої світової війни, після якої почався процес відновлення державності. Калинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-гімназія долучилися до відзначення Дня незалежності Польщі, так як тільки у цій школі вивчається польська мова. У період з 12.11 по 16.11.2018 р. у школі – гімназії був проведений Тиждень польської мови. До його організації були залучені вчитель польської мови Левандовська Людмила Мартинівна, яка провела велику роботу щодо організації та проведення Тижня польської мови та учні 9-Б, 8-Г класів. Розпочався тиждень виставкою стіннівок, газет та плакатів, переможцями стали такі учнів 9 – Б класу: І місце – Стахов Максим, ІІ місце – Маркович Аліна, ІІІ місце – Зданевич Софія. Було проведено безліч заходів, такі як: опитування « Моє ставлення до польської мови», де більшість опитаних дітей відповіли, що їм подобається вивчати польську мову та вони мріють побувати у Польщі; презентація учнівських проектів «Ja kocham Polskę», «Warszawa, Kraków, Rzeszów»; вікторина «Україна - Польща», де учні показали знання про Республіку Польща, дізналися більше про її історію, географію, культуру та економічний потенціал; перегляд фільму про Польщу

 
 
 
  
 
 
     
 

Всесвітній день туризму  — свято, що відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. Це свято завжди об’єднує різні континенти та культури.  Подорожуючи, люди пізнають світ – історію, культуру, звичаї своєї країни та інших країн. А отже, не лише відпочивають, а й збагачуються духовно. З нагоди святкування Дня туризму 28 вересня 2018року в Калинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2-гімназії  було проведено "День туризму", організований вчителем хімії Кравчук Людмилою Олександрівною та педагогом – організатором Гунько Людмилою Володимирівною. У туристичну поїздку їздили учні 11-А класу, для них було проведено різноманітні заходи: в'язання вузлів (прямий, шкотовий, провідник, подвійний провідник, вісімка); установка намету; розпалювання багаття, визначення азимуту та смуга перешкод. Дівчата та хлопці проявили підтримку, взаєморозуміння, пройнялися духом дружби і колективізму та при цьому усьому вони подолали майже 25 км. Дякуючи такому дню, діти змогли відчути себе активними туристами!

 
 
 
    
 
 
 
  
 
 
 
В землі віки лежала мова
І врешті вибилась на світ.
О мово, ночі колискова!
Прийми мій радісний привіт.
(Олександр Олесь)
 
 
 
9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова. Традиційно, напередодні цього дня в Калинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2-гімназії  пройшли заходи  під гаслом  «Моє диво калинове, кохана українська мово!», а саме: виставка стінгазет (переможцями стали: І місце – 9 – Б клас (класний керівник Димнич М.В.), ІІ місце – учениця 5 – А класу Мельничук Вікторія, ІІІ місце – учениця 5 – Б класу Коляденко Дарина), вчителями української мови та літератури Гук-Сатайкіною та Крисюк А.А. було проведено виховний захід для учнів 10-11 класів на тему «Мова – багатство народу». Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.
У День української писемності та мови «Українське радіо» провело традиційний диктант національної єдності на тему «Крила України». Традиційно текст радіодиктанту готував і диктував доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко. Учні 10-11 класів та учителі школи-гімназії підтримали мовний флешмоб, а написані роботи сфотографували та відправили на електронну адресу rd@nrcu.gov.ua.
 
 
 
 
 
 
 
  

Переробка батарейок – це єдиний спосіб їх правильної утилізації. Адже батарейки містять у собі важкі метали, щозабруднюють навколишнє середовище. Одна викинута пальчикова батарейка при розкладанні в ґрунті впливає приблизно на 20 м2землі. Важкі метали потрапляють у повітря, в підземні води, а звідти до організму людини. У ході проведення Дня екології,  який відбувся в Калинівській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів №2-гімназії було проведено акцію «Здай батарейку на утилізацію».  Учитель екології Іщук Надія Михайлівна ознайомила учнів школи з тим, що акція організована для того, щоб збирати відпрацьовані батарейки та відправляти їх на переробку. Школярі долучилися до цієї вкрай необхідної акції і розмістили у приміщенні школи  ємність для збору відпрацьованих батарейок. Встановлення контейнера дозволить знизити рівень забруднення земель і питних вод ОТГ м. Калинівки. Це допоможе місту стати більш безпечним місцем для життя. Пам’ятаймо, що кожен із нас щодня власними вчинками визначає, у якому світі і у якому суспільстві житимемо далі!

 
 
 
                   
 
                  
 
 
 
Наша молодь – агенти змін! Саме вони – амбітні, цілеспрямовані, інтелектуальні, креативні, комунікативні, критично мислячі, ризикові та рішучі. У них ми віримо! Вони нове покоління, за ними – майбутнє! Саме в лавах теперішньої молоді перебувають ті, хто завтра стане біля керма держави. Молоді належить будувати сучасну Україну та керувати нею.
9 жовтня 2018 р. на базі Калинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2-гімназії відбулася зустріч з лідерами учнівського самоврядування Калинівської ОТГ. Лідери учнівського самоврядування зібралися аби створити нову міську школу лідерів «V.A.P.» (Very Active Person). У роботі школи взяли участь 10 лідерів учнівського самоврядування Калинівської ОТГ. А саме: Квасния Ірина та Савельєв Максим (ЗОШ І-ІІІ ступенів №1); Басістий Роман та Александрова Віолетта (ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназія), Шмегельська Діана та Гетьман Анастасія (ЗОШ І-ІІІ ступенів №3), Акобян Аліса та Наумець Крістіна (ЗОШ І-ІІ ступенів №4), Дзінюк Діана та Мушенко Вікторія (ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Дружелюбівка). Керівником МШЛ стала педагог-організатор Калинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії Гунько Людмила Володимирівна. Зустріч розпочалася зі знайомства в колі «Дружби», де кожен учасник по черзі привітався один з одним.  У ході роботи школи було проведено вправу «Я людина яка….», «Я. Презентація себе», «Лідер – це…», «Аплодисменти»; мозковий штурм «Лідерство – це…..»; створили трикутник успішного лідера; робота з словником лідера; створення проектів за різноманітними напрямами роботи, такими як: військово-патріотичний, туристично -краєзнавчий, благодійний, соціальний захист, громадянське виховання, дозвілля, екологічний та морально – естетичний.
На завершення, вислухавши відповіді, побачивши креативне мислення кожного учасника, побачивши якості лідера, всі учасники таємним голосуванням обрали голову міської школи лідерів. Хоч кожен представник показав себе з найкращої сторони, за результатами голосування перемогу здобув Басістий Роман, а його заступником стала Александрова Віолетта. Варто зазначити, що ці двоє лідерів є учнями Калинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії. На завершення хочеться побажати усім членам МШЛ успіхів, натхнення, нових знань, навичок, вражень та лідерської впевненості. А найголовніше, що вони усі здружились та стали однією успішною командою – одним цілим!  
 
 
 
 
 
  
 
          
 
 
Іван Нечуй-Левицький — один із найвизначніших українських письменників, автор таких відомих творів з народного життя, як "Микола Джеря" і "Кайдашева сім'я". Ці твори стали неначе чистими перлинами на ґрунті української літератури, виділяються своїм високим художнім рівнем та письменницькою майстерністю. 2 жовтня 2018 року в  Калинівській загальносвітній школі І-ІІІ ступенів №2-гімназії   пройшов відкритий урок у 10-Б класі з теми «Особливості колоритної повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я»», урок підготувала учитель української мови та літератури Крисюк Алла Андріївна.  Кульмінацією уроку стала інсценізація уривків повісті. Діти майстерно відтворили колорит тієї епохи  та характери персонажів, вони на високому рівні продемонстрували свої акторські здібності та індивідуальний креативний підхід.  Дякуючи такому дійству, діти зрозуміли виховне значення твору, яке полягає в тому що сім’я – це єдиний справжній рахунок у банку в який потрібно кожного дня вкладати любов, ніжність та вірність. Відсотки з такого капіталу є воістину незліченними.
 
 
                          
             
 
                                              
         
 
Всеосяжна, багатоаспектна науково-педагогічна творча спадщина Василя Олександровича Сухомлинського з роками не втрачає своєї актуальності, а відкривається все новими і новими гранями.  Педагогічна спільнота Вінниччини,України та світу у 2018 році відзначає 100-річчя від дня народження видатного українського педагога-гуманіста, філософа, публіциста, письменника Василя Олександровича Сухомлинського. З погляду нинішніх тенденцій розвитку освіти варто проаналізувати важливість ідей педагогіки Василя Сухомлинського та осмислити їх потенціал для сучасної української школи у створенні ефективного освітнього середовища.
З метою увічнення пам’яті видатного українського педагога-гуманіста В.О.Сухомлинського та 100-річчя від дня народження у Калинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2-гімназії було проведено педагогічні читання«Літературна та педагогічна діяльність В.О. Сухомлинського» та проведено класні години для учнів 1-11 класів «Серце віддаю дітям», «Людина починається з добра», «Як виховати справжню людину», «Василь Сухомлинський – дітям», «Сухомлинський – про роботу з дітьми з особливими потребами».
 
 
Шкільна демократія 
 
     
       
 
 
 
     

Лідера учнівського самоврядування 23.09.2018 р. обирали в  Калинівській загальноосвітній школі І-ІІІ  ступенів №2-гімназії. Сучасні школярі – рішучі, кмітливі та готові творити майбутнє, вони – нове покоління, яким творити майбутнє! Учнівське самоврядування дає можливість проявити себе, генерувати та реалізувати ідеї в життя, допомагати іншим, підготуватись до  дорослого життя. Участь у самоврядуванні допоможе учням сформувати навички демократизму, уміння самостійно діяти, нестандартно мислити, приймати рішення, здійснювати та нести відповідальність за них. Свої кандидатури на посаду Президента учнівського самоврядування подали п’ятеро учнів школи Омелянчик Наталія (9 – А клас), Стахом Максим (9 – Б клас), Александрова Віолетта (10-А клас), Килимник Назар (10-Б клас) та Басістий Роман (11-А клас). Протягом тижня кандидати проводили агітацію, намагались донести завдання передвиборчої програми до кожного виборця, план дій на найближчий час, кожен хотів переконати в тому, що саме він зможе зробити шкільне життя більш демократичним, цікавим і змістовним. Вибори пройшли дуже активно і цікаво. І хоча всі кандидати були гідні, за підсумками голосування, Президентом учнівського самоврядування більшістю голосів було обрано учня 9 – Б класу СТАХОВА МАКСИМА. Варто відмітити, що Максим - майстер спорту з рукопашного бою, Срібний призер Чемпіонатів Європи з універсального бою, п'ятикратний Чемпіон України з рукопашного бою, двократний Чемпіон України з кікбоксингу та трьохкратний Чемпіон України з універсального бою. Вітаємо новообраного Президента з перемогою, бажаємо йому впровадити політику демократичної нової школи, політику знань, порозуміння та поваги, яка сприятиме демократизації та покращенню життя школи. 

 
 
 
 
Олімпійський урок
 
                        
               
 
                                                   
    
 
У період з 07.09 до 17.09.2018 року в Калинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії було проведеноОлімпійський тиждень та Олімпійський урокВ ході проведення Тижня для учнів 1-11 класів було проведено: ознайомлення з олімпійською символікою, про досягнення українських спортсменів, вікторину знавців Олімпійських ігор. була проведена виставка малюнків на олімпійську тематику, проведено веселі старти та змагання з футболу, баскетболу та волейболу.
Учні школи, які досягли найвищих спортивних висот провели Олімпійський урок на якому показали майстер-класи, де ознайомили учнів зі своїми досягненнями в тому чи іншому виді спорту., а саме:
  • Якушева Валерія, учения 11 - А класу, яка є кандидатом у майстри спорту з волейболу та є учасником жіночої збірної України та Супер ліги м. Вінниці з волейболу;
  • Стахов Максим, учень 9 - Б класу, майстер спорту по рукопашному бою, який є Срібним призером Європи з універсального бою, п'ятикратним Чемпіоном України з рукопашного бою, двократним Чемпіоном України з кікбоксингу та трьохкратним Чемпіоном України з універсального бою;
  • Ціхановська Анастасія, випускниця нашої школи, майстер спорту з художньої гімнастики, яка є Чемпіоном Франції, Іспанії, Польщі,  Будапешту та різноманітних конкурсів та змагань з художньої гімнастики України.

 

Діти із зацікавленням слухали та розглядали медалі та кубки, навіть дехто з дітей вирішили присвятити своє життя фізичній культурі та спорту. Олімпійський тиждень завершився яскравими емоціями та враженнями учнів. Тиждень підготували вчителі  фізичного виховання Дешева Ганна Петрівна, Кіт Вадим Володимирович, Шевчук Юрій Вікторович та Кушта Дар'я Романівна, відеороботу підготувала вчитель хімії Кравчук Людмила Олександрівна.

 

Дорожній рух - запорука безпеки життя! 

     

   

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань з Правил дорожнього руху у Калинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназії у період з 03.09 по 26.09.2018 р. пройшов Місячник безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі». Відповідно до тематики в школі проводилися ряд заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху. Було проведено ряд тематичних годин спілкування, Єдиний урок  з правил дорожнього руху, де учні повторювали правила дорожнього руху, розглядали ситуації на дорогах, ділилися своїми знаннями з однолітками, розгадували загадки, виконували завдання Світлофора, пригадали види та значення дорожніх знаків. Учні 1-4 класів переглянули мультфільм «Азбука безпеки з тітонькою Совою», учні 5-11 класів фільм «Ціна неуваги. Присвячується пішоходам». Було проведено виставку малюнків на тему «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху».  Старшим інспектором ювенальної провенції СП Калинівського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області капітаном поліції Паламарчук Л.В. було проведено виховну годину  «Безпека на дорозі – показник культури нації».

 Заходи, які були проведені у ході Місячника дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі» дали змогу дітям одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих людей.